A sorozatról:

Lucy épp csak most kezdte el a gimnáziumot legjobb barátnőjével Penny-vel, de máris megmagyarázhatatlan, már-már paranormális dolgokat észlel maga körül. Amint pedig megismeri osztálytársait May-t, Ellie-t, Abigel-t, Kate-t és a többieket; rá kell jönnie, hogy nincs egyedül. A diákok végül össze kell hogy fogjanak, hogy együtt kiderítsék a rejtélyes és hátborzongató múltú iskola falain belül munkálkodó sötét titkokat és lerántsák a leplet mindenről.

2014. május 8., csütörtök

11.rész - Rossz ómen [2.évad]

__Az előző részek tartalmából:__

(Patricia egy sötét szobában ül egy széken. Kezei a széktámlához kötve. Szeme szemtakaróval befedve.)
Patricia:Segítség! Hall valaki?! Engedjenek el! Könyörgöm!
--
Abigel:Akárki, akármit mond neked, gondold meg kétszer, hogy mit hiszel el. Ez a hely átkozott.
--
Kate:Tényleg láttátok a szellemet?!
Lucy:Milyen szellemet?!
Kate:Hát Fiona szellemét.
Kate:Fiona egy lány volt, aki az érettségije napján öngyilkos lett a harmadik emelet folyosóján. Egyesek szerint megszállta valami démon, mások azt mondják, hogy valaki az iskolán belül gyilkolta meg.
--
Lucy:A harmadik emeleten hallottam egy sikítást.
Patricia:Milyen sikítást?
Lucy:Egy férfi övültését.
--
Lucy:Fekete mágia és démonidézés. Rejtélyes betegség szedi áldozatait az iskolában. Iskolai újság.
--
Ellie:Igen és valószínűleg megvan a tudományos magyarázat, hogy miért viselkedik mindenki furán és miért érezzük magunkat egyszer fent,egyszer pedig lent ha a suliban vagyunk.
(Ellie önfeledten mosolyog)
Ellie:Megoldottam. Semmi átok nincs ezen a helyen. Ez tiszta fizika és földrajz.
--
(Az iskola épületének egyik eldugott termében amelyet függönyökkel sötétítettek be, s amelyben a padokat a falhoz tolták, három tetőtöl talpig feketébe öltözött csuklyás alak helyez vékony, fekete gyertyákat a terem közepére kör alakban majd meggyújták azokat. A három alak  a gyerták által bezárt körbe ül, törökülésben majd kinyútják kezüket, s megfogják egymásét. A következő pillanatban az egyik alak kezeivel csuklyája felé közelít majd leveszi azt, s hangosan kántálni kezd.)
Aurora: Vassago, Samigina, Barbas, Valefor, Amon, Barbatos, Purson démonok megidézünk benneteket. Adjatok nekünk erőt, szépséget, fiatalságot, a lelkünkért cserébe.
--
------------------------------------------------------------------
(Az iskola folyosója a szokásos lézengést kellett, hogy átélje aznap reggel is mikor Ellie az osztály közelében állt és a falnak támaszkodott. Miközben matekfüzetét böngészte ujjaival és fürkészte szemeivel, táskája ott hevert a földön lábainál, May jelent meg a horizontján. Amint May odaért hozzá Ellie azonnal felkapta a fejét az ismerős hangra)
May:Szia.
Ellie:Na heló.
May:Van valami újdonság? Hol vannak a többiek?
Ellie:Ez nagyon jó kérdés. Fogalmam sincs. Lucy nemrég telefonált, hogy ma nem tud bejönni, mert az apukája bekerült a kórházba.
May:Te jó ég! Mi történt vele?
Ellie:Valaki elütötte őt.
May:Akkor Lucy most nagyon ki lehet.
Ellie:Nekem mondod?! Főleg azok után ami történt.
May:Mi történt?
Ellie:Semmi.
(May felkapja a fejét majd összeszorítja mindkét szemhéját, s szúró tekintetet vet Ellie-re)
May:Tényleg! Hol voltatok tegnap egész délelőtt?
Ellie:Ezt meg hogy érted?
May:Hát... Lucy eleve be sem jött órára. Te meg óra közben kimentél és egész délelőtt vissza sem jöttél. Aztán később már az utolsó órák is elmaradtak mikor kiderült, hogy Mrs. Kelly és Mr. Andrew balesetet szenvedtek és súlyos sérülésekkel kerültek be a kórházba. Mi a fene történt? Csak nem ti csináltatok velük valamit?!
(Ellie elsápad, szemei kikerekednek majd hangos kiabálásban tör ki)
Ellie:Normális vagy?! Ha tudnád, hogy miket kellett nekünk átélnünk! Gyűlölöm ezt az egész helyet!
(A következő pillanatban Ellie észreveszi, hogy a folyosón vagy több tucatnyi tekintet rászegeződik ezért elhalkul mire May kíváncsian, de most már komolyra vett hangvétellel érdeklődik tovább)
May:Komolyan. Mi történt?
(Ellie sejtelmesen körülnéz majd halkan válaszol)
Ellie:Ez nem folyosó téma.
May:Akkor? Mosdó?
Ellie:Te tényleg ennyire tudni akarod?
May:Persze. Miért ne akarnám?
Ellie:Hát..
(Ebben a pillanatban megszólal a folyosó csengője. Ellie szemeit forgatva majd faképnél hagyván May-t besétál az osztályba aki némán követi őt)
...
(Romeo egy ismerős női alakot vél kivenni a kórház szobájában amint kinyitja szemeit. A női arc egyre közelebb és közelebb kerül hozzá, majd egyik keze végigsimul arcán)
Gabriella:Jól vagy? Hogy érzed magad?
(A férfi amint jól kivette felesége alakját kicsit lelombozódott. Rekedten, s fáradt, álmos hangon válaszolt)
Romeo:Hol van K-k..
(A nő közelebb hajolt)
Gabriella:Micsoda?
Romeo:Lucy hol van?
(A nő felegyenesedik és távolabb lép az ágytól)
Gabriella:Kiment vízért. Ne hívjam a nővért?
Romeo:Minek?
Gabriella:Mert borzasztóan sápadtnak tűnsz.
Romeo:Tele vagyok csövekkel meg tapogatókkal, gipsszel meg mindenféle kötszerrel. Szerinted hogy kellene kinéznem?
(A nő kissé dühösen kezd el fel-alá járkálni a szobában)
Gabriella:Mi a francért nem néztél körbe mikor átkeltél az úttesten?
Romeo:Kösz, hogy örülsz annak, hogy élek. Érzem, hogy szeretsz.
Gabriella:Jaj Romeo fejezzük már ezt be.
Romeo:Ezt meg hogy érted?
(Gabriella nagy levegőt vesz majd odasétál az ágyhoz és leül a szélére)
Gabriella:Tudom, hogy téged úgy sem fog megrázni.. hisz te is tudod már.. egy ideje folyton csak veszekszünk meg kiabálunk. Nem való ez semmire se. Nekem se jó így, neked se. El akarok válni.
(Romeo ebben a pillanatban megpróbálta úgy fogadni a hírt mintha a szívét törnék ketté, de legszívesebben kiugrott volna a böréből az örömtől)
Romeo:Ó.
Gabriella:Megismerkedtem egy férfival. Már egy jó ideje tartjuk a kapcsolatot. Ha most nem történt volna ez a baleset veled..
(Gabriella nagy levegőt vesz)
Gabriella:.. szóval, akkor már holnap pakoltam volna a cuccaimat és költöztem volna hozzá. De.. azt hiszem, hogy Lucy érdekében.. szóval maradnom kell még egy kicsit amíg ki nem jösz a kórházból és fel nem épülsz.
Romeo:Csak így?
Gabriella:Hogy érted hogy csak így?
Romeo:Csak így elválsz tőlem?
Gabriella:Ne drámázz könyörgöm.
Lucy:Mi folyik itt?
(Ebben a pillanatban Lucy törte meg Gabriella és Romeo vérszegény vitatkozását amint belépett a szobába ásványvizes palackokkal a kezében)
(Gabriella ekkor felállt az ágyról majd odasétált Lucy-hoz)
Gabriella:Semmi.
(A nő kivett egy palackot Lucy kezéből)
Gabriella:Megyek, szólok a nővérnek, hogy apád felébredt.
(Gabriella ezzel kisétált a szobából)
...
Ellie:Itt kezdődött az egész.
(Ellie és May óráik lefolyása, és diáktársaik hazamenetele után felsétáltak a harmadik emeletre. Az emelet folyosóján lézengve May folyton-folyvást ide-oda forgatta a fejét és nyugtalan volt)
May:Mi az, hogy itt kezdődött az egész?
Ellie:Az utolsó ajtó mögött.
May:Nem értelek. Azt mondtad, hogy Mr. Mark teljesen megvadult és hogy megtámadott titeket és az igazgatót meg a történelemtanárnőt is.
Ellie:Így van.
(Ellie és May eközben elérték a folyosó végét és szinte rutinszerűen fordultak be a nyitott, üres osztályba)
Ellie:Itt vagyunk.
May:És?
(A lányok körbenéztek a teremben de nem láttak semmi furcsát. A székek a padok alá voltak tolva. A kopott tanári asztal a táblasor előtt állt. Az ablakok nyitva voltak és a függönyök szálltak a huzattól. A hátsó üveges szekrénysorok pedig ugyanúgy álltak ott, mint amikor Lucy és Ellie utoljára látták őket.)
(Ellie megáll a tanári asztal előtt és körbenéz)
Ellie:Mindjárt.
(May Ellie mellett állva értetlenül érdeklődik)
May:Mindjárt mi?
Ellie:Mindjárt kezdődik.
(May roggyasztott lábbal áll a tanári asztal mellett)
May:Itt nem történik semmi csak rohadt hideg van.
Ellie:Csak a szél miatt érzed annak.
May:Az tök mindegy. Én innen mentem.
(May megfordul majd mikor az ajtóhoz menne, hirtelen bevágódik előtte. Ellie felkiált)
Ellie:Most kezdődik! Ne is próbáld kinyitni! Be van zárva.
(May ráhelyezi kezét a kilincsre, lenyomja mire az ajtó kinyílik)
May:Aha.
(May elsavanyodott képpel válaszol)
May:Én megyek innen, mert a hideg kiráz ettől a helytől, a szó szoros értelmében véve; akár elmagyarázod hogy mi a fenének jöttünk fel ide, akár nem.
(Ellie még egyszer körbenézett az osztályban majd azonnal a kijárat felé vette az irányt, amelyen May már néhány másodperccel ezelőtt idegesen kiszaladt)
...
(Eközben a második emelet egyik osztályában Ulga adott órát a tizenegyedikeseknek. Ulga az interaktív tábla előtt magyarázott miközben a többiek fejüket támasztva hunyorogtak a tanárnőre és a hallottakra. A következő pillanatban azonban Ulga megállt, félrehúzta a száját majd félbeszakította saját előadását)
Ulga:Emberek! A biológia fakultáció nem kötelező. Ha valaki csak aludni jár ide, az most azonnal foghatja is a cókmókját és felőlem nyugodtan elhagyhatja az órát. Engem igazán nem zavar.
(Ekkor hirtelen az interaktív tábla egérkurzorja saját magától kezdett el mozogni és jobbra-balra kattintgatott a tárcán, különböző ablakokat megnyitva és bezárva Ulga prezentációs anyagát. Erre a diákok mindannyian kiegyenesedtek helyükön, az ,,alvók" felébredtek. Mindenki elcsodálkozott az osztályban miközben néhány röhögni kezdtek, mosolyogtak és összebúgtak; Ulga pedig össze-vissza kalimpálva kezeivel, az egeret mozgatva és a billentyűzetet nyomogatva, később ütlegelve próbálta leállítani a számára meglepő folyamatot.. ez pesze nem sikerült neki. A diáktársaság egyre hangosabbá vált a teremben.)
(Ulga vérvörös arccal kiáltott fel)
Ulga:Melyik szórakozik?!
(A tanárnő még mindig nem adta fel.. de az a valami sem - vagy valaki - aki átvette a számítógép irányítása feletti hatalmat)
Ulga:Mi van ezzel a vacakkal már?!
(Ulga szemei hirtelen úgy tűntek, mintha vérben forognának mire a következő pillantban egy teljesen fekete ablak tűnt fel a kivetítőn/interaktív táblán; majd egy videófelvétel kezdődött lejátszódni rajta, s a diákok szeme láttára. A videó főszereplője Ulga és egy férfi. A hely egy fotel amiben Ulga vadul lovagol meztelenül egy ismeretlen nála jóval idősebb, ősz hajú és ráncos testű férfin és közben kiabál)
-Ulga:-Ez az! Basszál meg! Úúúgy! Jóó! Aahh!
(Ulga a videót láttán a tanári asztalba kapaszkodott; a diákok pedig különböző hangokat hallattak)
-Fúj már bazd meg!
-Mi a fasz ez?!
-Úristen!
-Azta kurva!
(Többen tátott szájjal nézték a videót, néhány elfordultak, Ulga pedig az ájulás szintjén tartózkodván kezdte el kihúzogatni a kábeleket és a dugókat minden egyes konnektorból mire a végén a hang és a kép is megszűnt; a táblát csendes kékség terítette be; Ulga pedig ott állt a nevető, tetőtől talpig elvörösödött osztály előtt.)
....
(May és Ellie ekkor az első emelet folyosóján sétáltak, épp elhagyták volna az épületet mikor sikongatást és vijjogást, valamint hangos zajokat hallottak leszűrődni a második emeletről)
(May és Ellie összenéztek)
Ellie:Ez meg mi?
May:Biztos csak a fakultosok. Állandóan videókat néznek meg hangos előadásokat meg ilyenek.
Ellie:Már alig várom, hogy én is az legyek.
May:Á, kösz nem.
May:Megyünk?
(Ellie és May már a portánál tartottak)
Ellie:Elugrom pisilni. Megvársz kint?
May:Persze. Addig elszívok a suli előtt egy cigit.
(Ellie szemöldöke felugrott)
Ellie:Te mióta cigizel?
May:Csak nemrég óta. Baj?
Ellie:Dehogyis. Csak meglepett.
May:Akkor kint találkozunk.
Ellie:Oké. Sietek.
May:Ne húzd le magad.
Ellie:Ha-ha!
(May és Ellie elválnak; miközben May kikandikál a hatalmas ajtón, eltűnik a kinti világosságban; Ellie pedig továbbmegy a folyosón, míg eléri a lépcső közelében elhelyezkedő női mosdót.
Ellie belépett a kihalt női mosdóba; belenézett a falon lógó tükörbe majd végignézett a vastag falécekből készült fehér fülkéken, megpályázta az utolsót majd kinyitotta nyikorgó ajtaját, bement és rázárta magára azt egy fémretesz segítségével. Ellie lehajolt majd felnyitotta a lecsukott wc kagyló fedelét, de a következő pillanatban egy kéz nyúlt át a fülke alatti résen és elkapta Ellie lábát. A fekete bőrkesztyűbe burkolt kéz hevesen kezdte el rángatni Ellie lábát aki belekapaszkodott a felhajtott wc fedélbe, s lerántotta azt miközben a földre esett. A kéz továbbra is megpróbálta áthúzni Ellie-t a fülke alatti résen amibe egyébként a lány lába már a vádlijánál beszorult, ezért képtelenség lett volna, hogy bárhogy is átférjen a rés alatt; de ez nem tántorította el támadóját aki tovább markolta a már földön fekvő és wc kagylóba kapaszkodó lány bokáját.)
Ellie:Engedj el! SEGÍTSÉG!
(Ellie kiabált, de nem hallotta azt, hogy bárki is észrevette volna segélykérését; nem hallott semmit, csak a saját zilálását. Ellie kapálózni kezdett másik lábával, de az sem segített neki. A következő pillanatban mikor a lány homlokán már izzadtságcseppek jelentek meg hirtelen a kéz elengedte bokáját és visszakúszott a rés alatt a saját fülkéjébe. Ellie a földön heverve a sokkhatástól még mindig csak a saját lélegzetvételét hallotta az egész helyiségben. Óvatosan felállt, elhúzta a reteszt majd kiment a mosdó közepére. Félelme hirtelen haragba váltott át, s szinte úgy tépte fel a mellette levő fülke ajtaját, ahonnan a kéz megragadta a lábát. Amint kinyitotta a fülkét megdöbbent, hogy nincs ott senki. Bevágta az ajtót majd hátat fordított a fülkének, de újra meg kellett, hogy lepődjön mikor a tükörre pillantott. Valaki felírta rá vérvörös rúzzsal a következőt: ,,Pusztulj el!"
...
(May meglepetten nézett Ellie-re aki szinte úgy esett ki az iskolaépület bejárati kapuján)
(May csak néhány lépéssel volt távolabb a bejárattól; Ellie azonnal odarohant hozzá)
May:Mi a baj?! Úgy nézel ki, mint aki szellemet látott.
Ellie:Nem tudom mit láttam, de valami borzasztó történt velem a mosdóban.
(May kissé ijedten reagál; egy pillanatig végignéz Ellie-n)
May:Micsoda?! Jól vagy?!
Ellie:Kisebb sokkot kaptam. Miközben a WC-ben voltam valaki elkapta a lábam és megpróbált áthúzni a fülke rése alatt.
May:Hogy mi van?! Láttad, hogy ki volt az?!
Ellie:Nem, mert fekete bőrkesztyű volt rajta.
May:Lehet, hogy a szellem volt az.
Ellie:Kizárt. Éreztem. Hús-vér ember volt az aki rám akart ijeszteni.
May:Ahogy rádnézek, látom sikerült neki.
Ellie:Kicsit. És ezt nézd.
(Ellie elővette mobilját majd nyomkodni kezdte, s odatartotta May szemei elé)
May:Ez meg mi?
Ellie:Kinagyítom.
(Ellie kinagyította a képet majd újra odatartotta barátnője elé)
May:Hogy miii..?
Ellie:Pusztulj el. A mosdótükörre volt ráírva. Vérvörös rúzzsal.
May:Rúzzsal? Látni akarom, menjünk vissza!
Ellie:Én nem megyek vissza az biztos; másfelől pedig már biztosan letörölte az aki felfestette oda.
May:Mert?
Ellie:Tipikus fogás. Mire visszamennénk már nem lenne ott. Hidd el nekem.
May:Jut eszembe.. nekem is vannak híreim.
Ellie:Milyen hírek?
May:Patricia nem jön vissza a suliba.
Ellie:Micsoda?
May:Kiírta a Facebookra.
Ellie:Hadd nézzem.
(May odatartja Ellie-nek mobilját)
May:Itt van ni. Azt írja: ,,Végre holnap már egy másik suliba járhatok és végre a hátam mögött hagyhatom azt a szarságos másikat."
Ellie:12 lájk.
May:Hozzászólás is van.
Ellie:Előbb nézd meg kik lájkolták.
May:Nézem.
May:Néhány osztálytárs; itt van még a lájkolók között Patricia bátyja is.. meg még Abigel, Aurora, Dina meg Lexi is.
Ellie:És a hozzászólások?
May:Pill.
May:Aurora írta:,,Hát jobb is h elmész.. legalább kevesebb k-va lesz a suliban." Meg van egy másik ugyanilyen Dinatól is: ,, = egyel kevesebb kurva! (: puszi-csá"
Ellie:Egy gy-vel írta az eggyelt. Jellemző.
May:Neked most tényleg ez tűnt fel először?
Ellie:Jólvan na! A szokás hatalma.
May:Furcsa nem?
Ellie:Hogy ma nem volt suliban Aurora, Dina, Lexi, Kate, Abigel és még Lui sem?
May:Pont ezt akartam mondani.
(A következő pillanatban Ellie szemeivel elkapja az iskolából kilépő Bryan-t; odakiált hozzá majd a fiú megáll, s a lányok egy pillanat alatt ott teremnek a srác szemei előtt)
Ellie:Bryan!
Bryan:Tessék?! Hé nem te vagy Patricia egyik havernője, nem?!
Ellie:Aha. Figyu. Kérdezhetek valamit?
Bryan:Persze, de csak gyorsan, mert edzésre megyek.
Ellie:Szóval.. igaz, hogy Patricia elmegy a suliból?
Bryan:Ja. Addig sírt anyuéknak míg bele nem mentek. De te ezt honnan tudod?
Ellie:Facebook.
Bryan:Ja, hogy már oda is kiírta? Hát ez van.
Ellie:Mindegy. Köszi az infót.
Bryan:Fú basszus mi volt ma biosz fakton.
May:Micsoda?
Bryan:A biosztanárnő, tudjátok az a szájbarágos. Az a dagadt, ovális fejű.
May:Ulga?
Bryan:Ja az, az Ulga. Benyomott valami pornót ami róla készült az óra kellős közepén.
Ellie:Hogy mit csinált?
Bryan:Hát igazából lehet, hogy nem is ő csinálta, de az egész osztály totál kikészült. Dőltünk a röhögéstől. Érted, ott magyarázott a tábla előtt, egyszercsak elment a kép a tábláról aztán meg bejött egy pornó amin ő van meg egy pali. Gondolom a palija, ahogy dugtak.
May:Jézusom.
Bryan:Ja. Mi is ezt mondtuk, miután jól kiröhögtük magunkat. Tiszta besza-behu helyzet volt.
Ellie:És Ulga?
Bryan:Gyorsan kihúzott mindent, elkezdett ordibálni velünk, hogy rendőrségi ügyet csinál az egészből és hogy ha megtudja, hogy ki volt az, annak minimum javító vagy börtön vagy rosszabb, aztán miközben mi tovább röhögtünk ő elrítta magát és vörös pofával kirohant az osztályból.
(Ellie és May szemöldöke egyszerre rándult fel)
Bryan:Na megyek, mert elkések. Jók legyetek csajok. Csáó.
May:Heló.
Ellie:Siza.
(Bryan elmegy. Ellie és May összesúgnak)
Ellie:Mrs. Kelly kórházban; Mr. Andrew detto. Most pedig Ulga tanárnő.
May:Ez csak egyet jelenthet.
Ellie:Aha. A gyilkos még mindig itt van az iskolában.
(May és Ellie sejtelmesen és megborzongva néznek egymásra egy pillanat erejéig; körülöttük a levegő megfagy)
..
--
-
--

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése